BİR ZAMANLAR GÖZTEPE

Göztepe İstasyon binasının yanında bulunan Aytepe Lokantasında 5 Ocak Pazar günü yapılan söyleşide, Göztepe Gönüllü Evi Başkanı Şenay Erduran, İstasyon Şefinin kızı Tülay Sal, mahalleli Filiz Zartparvar, mahallenin eski kuaförü Zeki Mutlusoy, mahalleli Güler Atuk, Filiz Yılmaz, Melih Hizol ve Tamer Anur Göztepe anılarını anlattı.

TÜLAY SAL’IN GÖZTEPE’Sİ

Uzun yıllar boyunca Göztepe İstasyonu şefliği yapan Kemal Sal’ın kızı Tülay Sal Göztepe anılarını şu sözlerle anlattı: Rahmetli babam Kemal Sal askerliğini yedek subay olarak tamamladıktan sonra 1940’lı yıllarda Göztepe Tren İstasyonu’nda istasyon şefi olarak göreve başlamış. Suadiye Tren İstasyonu’nda gişe görevlisi olarak çalışan rahmetli annem Kadriye Sal ise Göztepe’ye geçtiği sırada babamla tanışmış. Dede mesleği olan demiryolculuk biz çocuklara da geçti. Tren sesiyle büyüdüğümüz düşünüldüğünde doğal olarak çok uzak kalamazdık.”

“Babam 30 küsur senelik hizmetinin ardından, 1978 yılında emekli oldu. Emekli olana kadar da şu an içinde bulunduğumuz mekanın hemen yanında yer alan TCDD lojmanlarında yaşadık. Emeklilik sonrası ise kendi evimize geçtik. Göztepe’nin en güzel dönemlerini görenler olarak şanslı olduğumuz kanısındayım. Göztepe Pansiyonlu İlkokulu’na faytonla giderdik. Şerafettin ve Ahmet abiler lojmandan alıp, okula götürürdü. Eski Göztepe’nin simgesi olan esnaflarımızı da anmak isterim; Kalaycı Kosti, Bakkal Hayri, Bakkal Bodos, Kasap Rıfkı...”

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Haydarpaşa Dayanışmasından Tugay Kartal, Göztepe istasyonun tarihi ve geçmişte yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. Soğuk havaya rağmen ilgiyle dinlenen söyleşinin ileriki günlerde tekrarının yapılması ve Göztepe İstasyonu çevresinin kullanımı için etkinlikler düzenlenmesi için önerilerde bulunuldu. (Gazete Kadıköy) Geri