KADIKÖY KENT KONSEYİ 11. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

Kadıköy Kent Konseyi 11. Genel Kurulu Gerçekleşti
Saltuk Yüceer Yeniden Başkan Seçildi
Kadıköy Kent Konseyi, 11. Olağan Genel Kurulu 17 Aralık Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi Meclis Salonunda gerçekleşti.
204 Genel Kurul Üyesinin bulunduğu Kadıköy Kent Konseyi Genel Kuruluna 143 kurum temsilcisi katıldı.
Kadıköy Kent Konseyi Başkanı Saltuk Yüceer açılış konuşmasını yaptı. Yüceer, konuşmasında, Türkiye’de kent konseylerinin tarihsel gelişimi ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin daha fazla demokrasiye ihtiyacı olduğunu bunun için de en yakından, yerelden başlayarak demokratikleşmemiz gerektiğini vurguladı.
Açılış konuşmasından sonra Caferağa Muhtarı Zeynep Ayman, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesil Özen, Kadıköy Kent Konseyi Sosyal Hizmetler ve Kent Yoksulluğu Çalışma Grubu Sözcüsü Gıyasettin Görgün ve Anadolu Samsun/Bafralılar Derneği Mehmet Çoşkun Karakaş’tan oluşan Divan Kurulu oluştu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu konuşmasını yaptı. Nuhoğlu, kent konseylerinin öneminden bahsederek seçimlerle ilgili iyi dileklerini iletti.
Kadıköy Kent Konseyi Genel Sekreteri İkbal Polat, kent konseyi meclis ve çalışma gruplarının 2016 yılında yaptığı çalışmalardan oluşan faaliyet raporunu sundu. Genel Kurul üyeleri söz alarak faaliyet raporu ve Kadıköy’deki çalışmalar hakkında eleştiri ve önerilerini yaptılar.
Yapılan görüşmelerde, Kadıköy’deki kamusal alanların imara açılmasına karşı ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin hayata geçirilmesine ilişkin çalışmalar yapılması yönünde öneriler gelişti ve yürütme kuruluna gerekli faaliyetlerin yapması yönünde tavsiye verildi.
Faaliyet raporunun oylanmasından sonra seçimlere geçildi. 143 kişinin oy kullandığı, iki başkan adayı ile 26 yürütme kurulu üyesinin aday olduğu seçimlerden, TMMOB Mimarlar Odası Kadıköy temsilcisi Saltuk Yüceer başkan olarak seçildi.
Yürütme Kuruluna ise;
TMMOB Şehir Plancıları Odası Temsilcisi – A. Kıvanç Kutluca
Doğuş Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temsilcisi- Prof. Dr. Nazan Erkmen
Kadıköy Sivaslılar Derneği Temsilcisi – Arslan Kaya
Kadıköy Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Temsilcisi – Aslı Bahadır
Kırmızı Biber Derneği Temsilcisi – Esin Tekbaş
118-Y Anadolu Yakası Lions Federasyon Yönetim Çevresi – Çetin Öner
Kadıköy Kent Konseyi Kıdemli Yurttaşlar Meclisi Temsilcisi – Işıl Beyazıtlı
Kadıköy Tarihi Çarşı Derneği Temsilcisi – Ali Ekber Geçgel
Türkiye Görme Engelliler Derneği Temsilcisi – Ahmet Cantürk
Kadıköy Kent Konseyi Çevre ve Altyapı Çalışma Grubu Temsilcisi – Esat Temimhan seçildiler.

 

 

 

 

Geri